Prilagojena vašemu podjetju in
potrebam vaših zaposlenih
Izobraževanja, ki udeležence opremijo z znanjem in orodji, ki jih lahko uporabijo takoj, na delovnem mestu in v zasebnem življenju.
Teme izobraževanj
01
Uravnotežena prehrana doma in v službi – praktični temelji za vsak dan
Izobraževanje zaposlenim na razumljiv in praktičen način predstavi ključna načela uravnotežene prehrane ter majhne spremembe, ki jih zaposleni lahko takoj uvedejo v svoj vsakdan. Udeleženci spoznajo, kako enostavno sestaviti uravnotežen obrok, primere hitrih malic ter konkretne rešitve za takrat, ko zmanjka časa za malico. Pogledamo si tudi najpogostejše izzive, kot so preskakovanje obrokov in pretirano poseganje po prigrizkih, ter strategije za njihovo reševanje.
ZA KOGA?
Za podjetja, ki želijo zaposlenim pomagati pri vzpostavljanju zdravih in vzdržnih prehranjevalnih navad.
VSEBINA
02
Prehrana za dolgoročno zdravje, dobro počutje in dobro delovno klimo
V ospredju tega izobraževanja je razumevanje, kako prehrana vpliva na dolgoročno zdravje in razpoloženje. Udeleženci dobijo vpogled v povezavo med prehrano, možgani in prebavili ter se naučijo, kako izboljšati svoje prehranjevalne navade, izbirati živila ter pripravljati uravnotežene in hranljive obroke, ki podpirajo celostno zdravje in razpoloženje. Dotaknemo se tudi okolja, ki spodbuja zdrave izbire, odnosa do hrane in komuniciranja o prehrani.
ZA KOGA?
Za podjetja, ki želijo graditi kulturo zdravja in zaposlenim pomagati, da se počutijo bolje – tako med delom kot izven njega.
VSEBINA
03
Prehrana za zahtevna in dinamična delovna okolja
V ospredju tega izobraževanja je razumevanje, kako prehrana neposredno vpliva na kognitivne sposobnosti, stabilno energijo, sposobnost odločanja in zmanjševanje utrujenosti. Udeleženci spoznajo pomen ustrezne prehrane in hidracije med delovnim časom, naučijo se sestaviti oz. si izbrati uravnotežen obrok v vseh danih situacijah ter prejmejo praktične nasvete za prehranske izbire, ki podpirajo zbranost in delovno zmogljivost. Dotaknemo se tudi prehranskih dopolnil.
ZA KOGA?
Za podjetja, ki želijo ki želijo prehrano uporabiti kot del strategije za izboljšanje delovne učinkovitosti, zbranosti in odpornosti zaposlenih v zahtevnih delovnih okoljih, kot so izmenska dela, high-performance timi, vodstveni kader, poklici v prometu z visoko stopnjo odgovornosti, poklici z visoko psihofizično obremenitvijo.
VSEBINA
04
Prehrana za aktiven življenjski slog - kako z dovolj energije skozi delovni dan in trening?
V ospredju tega izobraževanja je razumevanje načel uravnotežene prehrane, ki podpira aktiven življenjski slog. Udeleženci spoznajo ključna hranila za zagotavljanje energije pred in med telesno dejavnostjo ter regeneracijo, prejmejo primere obrokov, spoznajo pomen hidracije in vlogo prehranskih dopolnil pri telesni dejavnosti. Pozornost namenimo tudi nevarnosti prenizkega vnosa energije in hranil (RED-s sindrom), zaradi česar lahko trpi tako zdravje kot delovni proces.
ZA KOGA?
Za podjetja, ki želijo podpirati zaposlene, ki živijo aktiven življenjski slog. To so zaposleni, ki so redno telesno dejavni, se bolj resno ukvarjajo s športom ali pa zgolj radi preživljajo prosti čas v gibanju.
VSEBINA
05
Prehrana v nosečnosti in po porodu - za bodoče in mlade starše
Izobraževanje bodočim in mladim staršem na razumljiv in praktičen način predstavi, kako prehrana v nosečnosti in po porodu vpliva na razvoj otroka, zdravje in počutje mame ter na okrevanje po porodu. Udeleženci prejmejo jasne prehranske informacije, ki zmanjšajo zmedo ter dobijo konkretne nasvete, kako v vsakdan vključiti obroke, ki so varni, hranljivi in izvedljivi — tudi v stresnem ali časovno omejenem urniku.
ZA KOGA?
Za podjetja, ki želijo podpirati bodoče in mlade starše pri postavljanju zdravih temeljev zase in za svojega otroka.
VSEBINA
06
Izobraževanje po izbiri
Po dogovoru lahko pripravimo izobraževanje po vaši izbiri ali pa sestavimo kombinacijo več izobraževanj z izbranimi temami.
Oblike izobraževanj
Izobraževanja izvajamo v dve oblikah, kot predavanja in kot delavnice.
Predavanja so namenjena ozaveščanja o tematiki, podajanju najbolj pomembnih informacij in konkretnih nasvetov, ki jih lahko udeleženci vpeljejo v svoj vsakdan. Na koncu predavanj vedno izvedemo tudi Q&A, hkrati pa udeležence spodbujamo, da vprašanja zastavljajo že med predavanjem.
Delavnice so namenjene poglobljenemu razumevanju tematike, prenosu znanja v prakso, reševanju individualnih izzivov in pridobitvi veščin za vpeljevanje zdravih prehranjevalnih navad. Delavnice so praktično usmerjene, kar pomeni, da udeleženci ves čas delavnice aktivno sodelujejo skozi različne vaje in diskusijo.
Potek izvedbe izobraževanja
Zakaj je prehrana na delovnem mestu pomembna?
Konkurenčna prednost podjetja
Podjetja, ki vlagajo v prehranske programe in izobraževanje zaposlenih:

