Kdo smo?
Erna Štrumbelj
dipl. inž. živilstva in prehrane, ustanoviteljica
Svojo pot sem pričela na Pediatrični kliniki UKCLJ, kjer sem prejela naziv dietetik v zdravstveni dejavnosti. Kasneje sem se zaposlila na Inštitutu za prehransko programiranje in v Centru za krepitev zdravja ZD Domžale, kjer sem z delavnicami o uravnoteženi prehrani in individualnimi obravnavami številnim ljudem pomagala pri vzpostavljanju zdravih prehranjevalnih navad.
Pri svojem delu sem spoznala, da je na področju prehrane na delovnem mestu pomemben celosten pristop. Znanje o uravnoteženi prehrani, ki ga lahko zaposleni pretvorijo v prakso, podpora med sodelavci in pobude podjetja na področju prehrane. To me je vodilo na samostojno pot, na kateri želim podjetjem pomagati graditi zdravo delovno okolje, njihove zaposlene pa podpirati pri ustvarjanju zdravih in vzdržnih prehranjevalnih navad.
Sem tudi soustanoviteljica Think4Two, ki (bodočim) staršem ponuja znanstveno podprte, razumljive in pregledne informacije o prehrani v prvih 1000+ dneh življenja.
Prispevki
september 2024: The impact of sensory abilities and eating disorder tendencies on food discrimination and preference among students of food science and nutrition (soavtor)
april 2024: Vzorci hranjenja matere v nosečnosti – programiranje razvoja debelosti pri otroku
februar 2023: Dietetika pojasnjujeta, kako redilni so krofi in koliko kalorij imajo (brez skrbi, v prispevku govorimo o zdravem odnosu do prazničnih živil in primerni pripravi krofov 😊)
marec 2023: Pomanjkanje hranil vpliva na razvoj nevrodegenerativnih bolezni
september 2022: 5. Simčičev simpozij: "Prehransko programiranje - prehrana v prvih 1000+ dneh življenja"
Naš pristop
V kaj verjamemo
Uravnotežena prehrana na delovnem mestu je pomemben del zdravega delovnega okolja. Verjamemo, da skrb za prehrano zaposlenih oblikuje kulturo podjetja in prispeva k dolgoročnemu zdravju, boljšemu počutju ter boljši učinkovitosti ekip. Ko podjetja vlagajo v različne prehranske programe in izobraževanje zaposlenih, vlagajo v svoje ljudi in nenazadnje tudi v prihodnost podjetja.
Uravnotežena prehrana je lahko razumljiva, izvedljiva in okusna. Uravnotežena prehrana ni hitra dieta, ne pomeni odpovedovanja in zapletenih receptov, temveč vzdržen pristop do prehrane, ki podpira naše zdravje, nas nasiti in hkrati prinaša užitek. Že majhne, a prave spremembe v prehrani vodijo do velikih razlik v počutju, zadovoljstvu in kazalnikih zdravja.



